Managed hosting door True

Van Dorp innoveert pand- en installatiebeheer

Computable Awards 2018

 

Juichen

Van Dorp Installaties is een technisch dienstverlener die duizenden gebouwen en hun installaties beheert. Binnen het Building Monitor-project is een applicatie ontwikkeld voor desktop en mobile, die eenduidig en helder realtime informatie verschaft per beheerd pand, voor zowel Van Dorp als de klant zelf. Voor een groep van dertien Computable-experts reden om de digitale innovatie ‘Building Monitor’ van Van Dorp Installaties, Mendix en TimeSeries te nomineren voor de Computable Awards 2018 in de categorie Digitale Innovatie van het Jaar.

Binnen het project zijn innovatieve technieken gebruikt, zoals het uitlezen van slimme meter data, dynamische bepaling van operationele energielabels, slim asset management, het automatisch matchen en inplannen van gecertificeerde monteurs op specifieke meldingen van klanten, worden gecombineerd in één overzichtelijke applicatie. De informatie en de acties die daaruit voortvloeien, worden proactief aan de klant gecommuniceerd, wat kortere doorlooptijden, geoptimaliseerde planning en kostenbesparing met zich meebrengt. Dit leidt tot een betere samenwerking en relatie tussen klant en dienstverlener, en betere, duurzame uitnutting van middelen in een traditionele markt, ondersteund door innovatieve technische middelen. Het combineren van grote hoeveelheden data uit verschillende bronnen tot één duidelijk, realtime overzicht voor de klant was een aardige uitdaging. Slimme meters, sensoren, (legacy) gebouwbeheersystemen, het Kadaster, het Energieregister; allemaal leverden ze verschillende data aan.

Met dit project kan Van Dorp zijn klanten op een innovatieve manier nieuwe diensten aanbieden. Data worden slim gemeten en verzameld en worden gecombineerd met lerende en voorspellende technologie. Dit leidt tot het geautomatiseerd en goed geïnformeerd uitvoeren van processen, verkorting van wachttijden, het optimaal inzetten van mensen en middelen en het bieden van complete transparantie in processen, kosten en planning. Moderne technologieën zoals het Mendix-applicatieplatform en cloudtechnologieën om slim te zoeken, planningen te maken en realtime verkeersdrukte te meten worden slim gecombineerd om de beste resultaten te bieden aan klanten van Van Dorp, waar die zich ook bevinden.

Terug naar de overige genomineerden

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/6400024). © Jaarbeurs IT Media.


Partners 2018 

Exclusive

Gold

Silver

Recruitment

Social media

Tafel

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.