Managed hosting door True

DAF Trucks laat klant zelf online truck bouwen

Computable Awards 2018

Awards

DAF Trucks loopt voorop met het online samenstellen van de ideale truck. De DAF Truck Configurator laat alle beschikbare truckvarianten en opties zien, dus ‘what you see is what you get’. Dit is naar eigen zeggen een unicum in de truckindustrie, waarbinnen de exacte opstelling van chassiscomponenten haast onbeperkt kan variëren. Voor een groep van dertien Computable-experts reden om de digitale innovatie ‘3D Online Truck Configurator’ van DAF Trucks te nomineren voor de Computable Awards 2018 in de categorie Digitale Innovatie van het Jaar.

Software waarmee klanten auto’s of trucks samenstellen, baseert zich doorgaans op bestaande afbeeldingen met beperkte flexibiliteit. DAF pakt dat anders aan. De gegevens die de DAF Truck Configurator gebruikt, worden online opgehaald uit de actuele cad-bronbestanden. Daarmee kan werkelijk elk mogelijke truck digitaal worden samengesteld in 3D en vervolgens worden getoond alsof deze gefotografeerd is.

Omdat de geconfigureerde truck direct kan worden gedeeld met de dealer en de opbouwer, kunnen alle voorbereidingen reeds starten op basis van het digitale 3D model, nog voordat de truck überhaupt gemaakt is. Daarmee wordt de totale doorlooptijd van een truck met opbouw fors gereduceerd. Het is zelfs mogelijk om de klantspecifieke truck middels een virtual reality-app in 3D te tonen, direct nadat deze in de DAF Truck Configurator is samengesteld. Daarmee kun je als het ware om de truck heen lopen.

Terug naar de overige genomineerden

DAF: Customize your own LF, CF and XF online

Stem nu voor de Computable Awards 2018!

Stem nu op de genomineerden van de Computable Awards 2018! Dit kan tot en met 7 oktober 2018.

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.