Managed hosting door True

Nominatie voor Bouke Hoving (evp Networks & IT KPN)

Computable Awards 2018

 

Bouke Hoving

Bouke Hoving

Bouke Hoving is als executive vice president Networks & IT bij KPN verantwoordelijk voor KPN’s innovatieprogramma’s en het transformatieprogramma ‘Simplificatie’. Dit programma richt zich op de vereenvoudiging van producten, processen en it en netwerken met als doel efficiënter te kunnen werken en tegelijkertijd klanten beter te kunnen bedienen. Voor de algemene jury van de Computable Awards 2018 reden om hem te nomineren in de categorie CxO van het Jaar.

Er is goede mix gecreëerd tussen klantverbeteringen op de korte termijn en langetermijninvesteringen in ontkoppeling en rationalisatie in de back-end. Transformaties lopen te vaak vast op een te grote focus op de back-end, waardoor de rest van de organisatie ongeduldig wordt of het vertrouwen verliest. De focus kan ook teveel op de front-end liggen, waardoor initiatieven vastlopen op een hiervoor te complexe back-end. Het gaat om ‘perform while you transform’, dus tijdens de veranderingen ook resultaat laten zien. En tegelijk niet vergeten te investeren in het succes over een jaar. Inmiddels is dankzij de inspanningen van Hoving it bij KPN veel meer enabler om continu vervolgstappen op die ambitie te kunnen zetten.

Het van oorsprong sterk productgedreven KPN heeft de slag moeten maken naar een klantgedreven organisatie. Daarbij werd onderkend dat de consument op digitale wijze probleemloos bediend wil worden. Daar hoort een attractief pakket bij, met KPN-diensten, aangevuld met services van andere partijen zoals Spotify en Netflix. Volgens Bouke Hoving was het productenpakket eind 2013 nog een weinig samenhangend geheel, met een mooie strik eromheen. Inmiddels is het productaanbod een geïntegreerde bundel, met een prima omnichannel-klantervaring. Een sprekend voorbeeld is de consumenten-app, die werkt als internetbankieren.

Terug naar de overige genomineerden

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/6395631). © Jaarbeurs IT Media.

Vacatures bij KPN

Partners 2018 

Exclusive

Gold

Silver

Recruitment

Social media

Tafel

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.