Managed hosting door True

Huawei krijgt nominatie voor hulp aan Surfsara

Genomineerd als infrastructuurleverancier

 

Huawei

Onder de vlag van het Surf Open Innovation Lab gaan Surfsara en de Chinese telecomgigant Huawei samenwerken aan innovaties in slimme gezondheidszorg en energie. Surfsara krijgt dankzij Huawei de kans om zijn onderwijs en onderzoek te verbeteren. Voor de algemene jury van de Computable Awards 2017 reden om Huawei als ICT-infrastructuurleverancier van het jaar te nomineren.

De samenwerking met Huawei geeft Surfsara de kans om de beste technologie in te zetten in het open innovatielab. In de samenwerking worden de expertise van Huawei in ict en de kennis van Surfsara op het gebied van duurzame supercomputing gecombineerd. Doel is het creëren van een experimentele omgeving voor innovaties op het punt van deep learning, internet of things, big data en high performance computing (hpc). De eerste pilots zullen gaan plaatsvinden in de domeinen van de slimme gezondheidszorg en energie en plaatsvinden als programma in het Surf Open Innovation Lab.

Surfsara mag dan profiteren dat het stat-of-the-art apparatuur van Huawei tot zijn beschikking heeft, Huawei op zijn beurt profiteert ook van de samenwerking. Zo kan de infrastructuurleverancier profiteren van de kennis die Surfsara heeft opgedaan op het gebied van hpc en data-infrastructuur. Door kennis en innovatiekracht te bundelen hebben beide partijen de mogelijkheid nieuwe oplossingen te creëren waarbij het potentieel van de supercomputer en big data worden benut. Huawei heeft de afgelopen tien jaar ruim 10 procent van zijn wereldwijde omzet geïnvesteerd in onderzoek en ontwikkeling.

Terug naar de overige genomineerden

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/6039537). © Jaarbeurs IT Media.

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×