Managed hosting door True

Spoelstra spreekt: Real life soap

 

Toepassingen zoals eHRM of mobiele applicaties voor buitendienstmedewerkers zijn wel eens lastig te verkopen aan gebruikers omdat deze gebruikers bij deze toepassingen het idee hebben dat ze door hun manager worden gecontroleerd. Nou, dan heb ik nieuws voor deze medewerkers: Dat is ook de bedoeling.

Mensen willen niet gecontroleerd worden. Waarom wil je niet gecontroleerd worden? Als ik in de trein zit, maakt het mij niets uit of ik gecontroleerd wordt door de conducteur, tenzij ik geen kaartje heb of lig te slapen.

Wen er maar aan, want we gaan steeds meer gecontroleerd worden. Straks met het rekeningrijden wil de overheid ook precies weten waar we uithangen. Ze lijkt mijn vrouw wel.

Onherkenbaar

Het heeft natuurlijk ook grote voordelen. Als je auto wordt gestolen, kun je op het politiebureau nog net zien hoe je nieuwe auto in Duitsland de Poolse grens over gaat.

Maar naast de controles door je werkgever of de overheid, kun je ook in je privéleven steeds vaker worden bekenen. Google Street View bestaat nu nog uit statische foto's waar de gezichten net als bij misdadigers onherkenbaar zijn gemaakt. Het wachten is natuurlijk op de live versie waarbij dit een stuk lastiger gaat worden.

Ik las vorige week dat managers vaak op internet controleren wat de sollicitant in zijn verleden heeft uitgespookt. Ik hoef dus nooit meer op een serieuze baan te solliciteren. Ons leven begint steeds meer op een real life soap te lijken die door iedereen bekeken kan worden. Het is dus zaak om er voor te zorgen dat die serie wel een beetje interessant blijft, en legaal.

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/2706467). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer overLees ook


 
Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×