Managed hosting door True

Spoelstra spreekt: Oostblok-toestanden

Dit artikel delen:

Toen met de millenniumwisseling een hoge Oekraïense functionaris werd gevraagd of hij er wel aan had gedacht dat als alle systemen niet millenniumproof zouden zijn het zo maar zou kunnen gebeuren dat de stroom uit zou vallen, antwoordde de functionaris: "Nou en? Dat gebeurt hier drie keer per week."

In Nederland hebben we gelukkig niet van die Oostblok-toestanden. Hoewel? Werknemers hebben vorig jaar gemiddeld eenentwintig uur niet kunnen werken door ict-problemen. Bijna drie dagen op een heel jaar heeft de boel door ict plat gelegen. Eenentwintig uur in een heel jaar, dat zijn twaalfhonderdzestig minuten. Er gaan ongeveer tweehonderddertig werkdagen in een jaar, dus als je dat omrekent, is dat ongeveer een kleine zes minuten per dag. En dit nu niet gaan narekenen. Dit klopt gewoon. Zes minuten dat is even een kopje koffie drinken en je kunt weer werken.

Dus waar zeuren we over? Echter, de koffieautomaten die wij hier op het kantoor hebben, lopen nog vaker vast dan Windows Vista. Ook dat kost me gemiddeld zes minuten per dag. Maar die zes minuten kan ik prima gebruiken om even te kopiëren. Nu weet ik niet welke Willy Wortel die kopieerapparaten ontwerpt, maar kopiëren en vastgelopen papier lijkt wel een twee-eenheid, net als Maurice de Hond en verkeerde voorspellingen (althans dat hoop ik, 25 zetels dat kan toch niet?).

Dus dan maar even een prietpraatje maken. Je collega's kunnen ook niet op het netwerk, koffie drinken of kopiëren dus een goede grap kan mooi in zes minuten. Betekent wel dat je zo'n tweehonderddertig grappen paraat moet hebben.

Zo zie je maar weer: stand-up comedy en ict gaan prima samen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Reacties

Grappig hoor, een gemiddelde PC met windows doet er na een crash al meer dan 6 minuten over om te herstarten. Als je daarbij optelt dat de stroomstoring niet binnen 2 tellen is opgelost dan zit er eigenlijk weinig anders op dan vast te stellen dat we dus 3 keer per jaar 1 dag uitvallen (of 6 keer een halve dag) maar de gemiddelde nederlandse werknemer is na een stroomuitval dusdanig van z'n apropos dat hij/zij eerst in een praatgroep met z'n lotgenoten moet gaan overleggen.... ja, ja... 't is me wat...

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.