Managed hosting door True

Software Defined LAN: wat zijn de voordelen?

 

Computable Expert

Gaby Kroet
Regional Sales Director Benelux, AEROHIVE NETWORKS. Expert van Computable voor de topics Cloud Computing, Mobility en Infrastructuur.

We kunnen haast niet meer ontkomen aan sd-lan, het heeft de wereld in zijn greep. Niet heel vreemd, wat er zijn behoorlijk wat voordelen aan verbonden. Hieronder ga ik dieper in op waarom bedrijven investeren in een sd-lan omgeving en welke implementatiestrategie daarbij gehanteerd wordt. Daarnaast bespreek ik de belangrijkste voordelen van sd-lan.

Minder complexiteit

Netwerkbeheerders van over de gehele wereld zijn voortdurend op zoek naar manieren om de complexiteit terug te dringen. Een eenvoudig netwerkontwerp is niet alleen nodig voor een optimale levering van producten en diensten aan eindgebruikers, maar ook voor de back-end en de volledige waardeketen van het netwerk. Sd-lan brengt automatisering, beleidsregels en eenvoud naar netwerken. Dit resulteert onder andere in forse kostenbesparingen en verbeterde stabiliteit.

Lagere kosten

Voor veel managers is het opvoeren van de productiviteit een belangrijk doel. Dat vraagt om slimmere netwerken en intuïtieve beheertools. sd-lan kan bijvoorbeeld een einde maken aan de noodzaak van kostbare lan-controllers. Dit door gebruik te maken van access points die tegelijkertijd de rol van controller vervullen. Op deze manier hoeft er minder in hardware te worden geïnvesteerd. 

Overzicht op applicaties

Het wordt steeds belangrijker om inzicht te vergaren in wat applicaties precies binnen het netwerk doen. Zo moet het gebruik van deze applicaties, de capaciteitsvraag van hun dataverkeer en tijdslimieten in kaart worden gebracht. Sd-lan kan deze informatie, in combinatie met beleidsregels, inzetten voor het optimaliseren van het gedrag van applicaties. Dat kan alles omvatten; van het verbeteren van de efficiëntie, tot het prioriteren van applicatieverkeer en waar nodig het blokkeren van onwenselijke applicaties.

Verbeterde betrouwbaarheid

Elke kans om de betrouwbaarheid van het netwerk te verbeteren moet met beide handen worden aangegrepen. Sd-lan-implementaties gaan proactief om met stabiliteitsproblemen en noodsituaties die verband houden met de beveiliging.

Eenvoudige schaalbaarheid

Netwerken groeien naar verloop van tijd. Het kan een tijdrovende taak zijn om deze groei in goede banen te leiden en tegemoet te komen aan de voortdurend veranderende eisen die aan netwerken worden gesteld. sd-lan-technieken kunnen de kosten van het netwerkbeheer terugdringen. In de meeste gevallen zal het netwerk een melding genereren die de gebruiker op de hoogte stelt van de noodzaak van een extra access point, en daaraan toevoegen dat die reeds is besteld. De resterende configuratie, beheertaken en optimalisatie worden automatisch geregeld, of in ieder geval met minimale menselijke input.

Netwerkeenvoud is een eerste vereiste, en dat is precies wat sd-lan te bieden heeft.

Gaby Kroet, regional sales director bij Aerohive

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/5926150). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer over


 

Jouw reactie


Je bent niet ingelogd. Je kunt als gast reageren, maar dan wordt je reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om je reactie direct geplaatst te krijgen, moet je eerst rechtsboven inloggen of je registreren

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
Je reactie ontbreekt
Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×