Managed hosting door True

TNO fuseert afdelingen

 

TNO bundelt zijn divisies voor ict-beveiligingsevaluatie in een verzelfstandigd bedrijf. Deze nieuwe onderneming draagt de naam TNO Itsef en neemt haar intrek in een nieuw gebouw op het Delftechpark. Dit wordt op 25 september door bestuurslid Hans de Wit officieel geopend.

TNO Itsef is een onafhankelijke, internationaal erkende evaluatiefaciliteit voor ict-beveiligingsapparatuur en software. Het combineert de kennis op het gebied van uitputtende penetratietesten op smartcards en betaalterminals met de beoordeling van beveiligingscode ('security code reviews') en evaluaties volgens de internationale standaard ('common criteria').

Privatisering

De nieuwe onderneming is ontstaan uit de samenvoeging van een 'common criteria'-evaluatieactiviteit die oorspronkelijk afkomstig is van TNO FEL en een groep die zich voornamelijk bezighoudt met de beveiligingsevaluaties van producten uit het betalingsverkeer. Belangrijkste reden voor de samenstelling is overlap. "Daarnaast is het voor klanten veel eenvoudiger om zaken te doen met het nieuwe bedrijf in plaats van twee verschillende afdelingen", aldus Itsef-directeur Jan Pieters. "De reden voor de privatisering ligt erin dat TNO met name een onderzoek en ontwikkel-organisatie is, terwijl Itsef diensten verleent op beveiligingsevaluatie-gebied."
Itsef heeft ruim veertig ict-beveiligingsexperts in dienst en beschikt over een eigen r&d-afdeling. < BR>

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/1319711). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer over


 
Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×