Managed hosting door True

Denen stoppen softwarevervalsing

 

De Deense autoriteiten hebben een eind gemaakt aan wat naar verluidt de grootste vervalsing van software ooit is in de Europese Unie. De Nationale Dienst voor Computercriminaliteit legde de activiteiten stil van een bedrijf dat 125 duizend CD-roms met een totale waarde van 237 miljoen dollar had geproduceerd. De CD-roms bevatten software van Adobe, Autodesk, Corel, Microsoft en Symantec.

De Business Software Alliance (BSA), een belangenbehartiger van de software-industrie, actief in het bestrijden van het illegaal kopiëren van programmatuur, heeft dit bekend gemaakt.
Het Deense bedrijf verkocht de CD-roms via Internet. Dat leidde al in 1997 tot de eerste tips over illegale CD's. Toen uit testaankopen bleek dat het naar alle waarschijnlijkheid om vervalste exemplaren ging, werden door de BSA de Deense autoriteiten ingeschakeld.
Met steun van de Internet-aanbieder zijn de distributeurs en de CD-producenten aangehouden en verhoord. De BSA onderzoekt de zaak en heeft bij de rechter een procedure tot schadevergoeding aanhangig gemaakt.
De BSA slaagde er naar eigen zeggen al in het aantal illegale kopieën van programmatuur dat in Nederland en België via Internet te koop wordt aangeboden, met 85 procent terug te dringen.   TK

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/1423852). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer over


Partnerinformatie
 
Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×