Managed hosting door True

Grootmachten werken samen aan draadloos Internet

 

Een golf aan allianties versnelt de ontwikkeling van draadloze Internettoegang met gebruik van mobiele telefoons of handcomputers. Deze week maakten verschillende grootmachten samenwerkingsverbanden bekend die zich allen richten op het gebruik van Internet zonder draden en kabels.

Zo gaat Microsoft met British Telecom (BT) samenwerken op het gebied van draadloze Internetdiensten. Gebruikers van mobiele telefoons, piepers en handcomputers kunnen deze apparatuur begin volgend jaar gebruiken om hun email te lezen en over Internet te surfen. "Ons doel is te voldoen aan de wensen van mensen die onderweg moeten communiceren, door ervoor te zorgen dat ze altijd bereikbaar zijn en dat ze altijd hun vitale informatie kunnen bereiken", aldus Andy Green, strategisch directeur bij BT. De eerste experimenten zullen in het voorjaar aanvangen in Engeland.

Symbian

Microsoft reageert hiermee op de activiteiten van het consortium Symbian. Dit samenwerkingsverband, bestaande uit ondermeer Nokia, Ericsson en Motorola, werkt met het besturingssysteem Epoc van Psion en gaat hiermee voorbij aan Windows CE van Microsoft.
Ook Motorola en Cisco gaan samenwerken. Zij ontwikkelen een nieuw op Internet Protocol gebaseerd platform voor draadloze netwerken. De twee ondernemingen investeren gezamenlijk 1,9 miljard gulden in dit project. Deze alliantie brengt Motorola's expertise op het gebied van draadloze technologie samen met Cisco's ervaring in het aanleggen van Internet-netwerken.
Verder maakten Nextel Communications, aanbieder van draadloze diensten en Netscape deze week bekend samen te gaan werken op het terrein van draadloze Internetverbinding.  MC
 
Motorola definitief in Symbian
De Europese Commissie heeft de deelname van Motorola aan het consortium Symbian definitief goedgekeurd. Het instituut had al in december 1998 aangegeven dat de aansluiting van de Amerikaanse producent van mobiele telefoons geen nieuwe concentratie teweegbrengt. Na deze conclusie onderzocht de Commissie of de deelname van Motorola de concurrentie kan schaden. Dit is volgens de autoriteit niet het geval, met name omdat de deelnemers aan Symbian hebben aangegeven dat het ontwikkelde besturingssysteem ook beschikbaar is voor derde partijen. Symbian bestaat verder uit Nokia en Ericsson. Deze groepering werkt aan de standaardisering van het besturingssysteem Epoc van Psion voor draadloze informatie-apparatuur.

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/1418057). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer over


 
Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×