Managed hosting door True

Ict'ers Justitie vrezen banenverlies

Ministerie concentreert alle ict in één rekencentrum

 

Ict-personeel bij het ministerie van Justitie maakt zich zorgen over de plannen om alle ict te concentreren in één rekencentrum. Ze vrezen banenverlies.

De Raad van de Rechtspraak wil in navolging van een rijksbreed in te voeren organisatie voor personeelsregistratie en salarisadministratie (Shared Service Center HRM) een soortgelijke structuur invoeren voor de ict bij Justitie. Zo'n 'Shared Service Center ICT' zou een einde maken aan de verspreiding van de ict-uitvoering over diverse organisaties binnen Justitie en de efficiëntie verbeteren.
Zo'n gemeenschappelijk rekencentrum is allereerst bedoeld voor de rechterlijke organisatie. Op dit moment beschikt elke arrondissementsrechtbank over eigen systemen en beheerders. In de nieuwe constellatie is het personeel bang met circa 30 procent te worden ingekrompen en te verhuizen naar een werkplek op een centrale locatie in het land. Bronnen melden dat medewerkers in januari op de hoogte zouden worden gesteld over hun eventueel nieuwe plek. Dat is nog steeds niet gebeurd.
Parallel hieraan omvat de reorganisatie ook het vervangen van een aantal cruciale applicaties van de rechtbanken en het snijden in de brij aan toepassingen die de rechterlijke macht gebruikt. Medio 2005 moet dit traject klaar zijn. Essentieel onderdeel is de invoering van het landelijk strafrechtsysteem GPS (Geïntegreerd Proces Systeem), waarmee Justitie al drie jaar geleden is gestart. Volgens de projectleider verloopt de implementatie ervan binnen budget. Tot aan de zomer staat de automatisering van de bulkzaken (= 80 procent van de werkzaamheden van het Openbaar Ministerie) op de rol. Na de zomer volgt de uitrol ervan naar de parketten. In 2005 volgt dan nog het maatwerk.
De invoering van GPS wordt nauwlettend gevolgd, gezien het echec van het Hoger Beroepssysteem in 2001. Invoering daarvan sneefde op bestuurspolitieke perikelen en kostte het ministerie zo'n 13 miljoen euro.< BR>

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/1400820). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer over


 
Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×