Managed hosting door True

NRF strijdt voor freelancer

 

De uitvoeringsinstanties van het Landelijk Instituut Sociale Verzekeringen en de Fiscus voeren de wet over het algemeen naar beste kunnen uit, moeten we aannemen, stelt Willem Baggerman van de Stichting NRF. 

Dat deze bemoeienissen desastreuze gevolgen kunnen hebben voor individuele freelancers (en opdrachtgevers) is dus een formeel geaccepteerd 'bijverschijnsel'. Uit het artikel 'Freelancer vogelvrij' (Computable, 29 mei) van mevrouw Geiss blijkt dat vele personen en instanties daar wat aan proberen te veranderen. Het lijkt alleen maar niet te willen lukken, ondanks de pogingen van de afgelopen decennia.
Steeds als door dit soort artikelen en discussies de freelancers de suggestie krijgen voorgeschoteld dat er licht aan het einde van de tunnel gloort, dan blijkt dat tot op heden echter steeds weer de koplamp te zijn van de aanstormende trein met inspecteurs.
Vijf jaar geleden hebben een aantal freelancers daaruit de conclusie getrokken dat het vooralsnog verstandiger is om daar anders mee om te gaan.
De Stichting NRF (Nederlands Register voor Freelancers) is toen opgericht en voorkomt al dit soort problemen voor de aangesloten freelancers en opdrachtgevers.
Hoewel er geen reclame gemaakt wordt voor het NRF kunnen ervaren freelancers (en opdrachtgevers) tegen kostprijs van de diensten van het NRF gebruik maken.
 
Willem Baggerman
penningmeester
Stichting NRF

 

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/1355232). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer over


Partnerinformatie
 
Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×