Managed hosting door True

'KPN in glasvezel niet open genoeg'

 

De opdracht om tientallen bedrijventerreinen in Brabant en Zeeland van glasvezel te voorzien, gaat waarschijnlijk aan KPN's neus voorbij. Het pas door het telecomconcern opgeleverde glasnetje op het Tilburgse industrieterrein Het Laar is de opdrachtgever niet open genoeg.

De opdrachtgever - de BZW (Brabants-Zeeuwse Werkgeversvereniging) - en KPN zijn het oneens over toegang voor concurrenten op het pas door KPN gerealiseerde glasnet met zo'n negentig aansluitingen in Het Laar. "KPN wil alleen dienstenaanbieders toegang geven tot glasaansluitingen op Het Laar die geen bedreiging vormen voor het eigen aanbod. De BZW wil wel andere aanbieders op deze infrastructuur tegen een kostendekkende vergoeding", zegt Erik Kamps, bestuurslid bij de BZW en aanvoerder van Fastfiber, zoals het project gedoopt is.
De BZW wilde met de ontsluiting van Het Laar een blauwdruk ontwikkelen voor de aanleg van glasvezelnetwerken op andere bedrijventerreinen in Noord-Brabant en Zeeland. Kamps zegt een andere financier gevonden te hebben voor de ontsluiting van een veertigtal andere bedrijventerreinen. Mark van den Kuijk, werkzaam bij de gemeente Tilburg, bevestigt Kamps beweringen. KPN weigert commentaar te geven.< BR>

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/1327839). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer over


 
Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×