Managed hosting door True

EC tegen fusie AOL en Time Warner

 

De mededingingsautoriteiten van de Europese Commissie hebben ernstige bezwaren tegen de voorgenomen fusie tussen America Online en Time Warner.

De autoriteiten hebben in een voorlopig voorstel aanbevolen de overeenkomst, met een waarde van 113 miljard dollar, af te keuren. Volgens de Wall Street Journal hebben de Amerikaanse concerns tot 24 september de tijd om met fusievoorstellen te komen die de Brusselse regelgevers wel kunnen bekoren.
AOL en Time Warner zouden bereid zijn tot een lossere relatie met de Duitse mediagigant Bertelsmann. De Europese Commissie is met name bevreesd dat door dit soort deals de online-gigant AOL en de mediagigant Time Warner een monopoliepositie zullen innemen op de Europese Internet-distributiekanalen. Daarbij hebben AOL en Time Warner al aangegeven dat ze geen barrières zullen opwerpen voor Europese muziekconcerns die hun producten via AOL willen distribueren.
Recentelijk is echter ook groot verzet gerezen tegen AIM, AOL's instant messaging-diensten. Volgens British Telecom, SBC Communications en Tribal Voice, een onafhankelijk 'messaging' concern, is AOL's dominante positie op het gebied van IM (instant messaging) op PC's onaanvaardbaar. Het zou leiden tot monopoliepositie voor het online concern op het terrein van IM via mobiele telefoons en andere draagbare apparatuur. Ook deze protesten zijn door de Europese Commissie overgenomen.  CORR.

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/1324639). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer over


 
Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×