Managed hosting door True

ICT redmiddel zwaailichtensector

 

Massale inzet van ICT is zo'n beetje de enige manier om de Nederlandse politie en brandweer efficiënter te maken. Minister Peper (Binnenlandse Zaken) ziet in ICT een van de laatste redmiddelen. Daarom wordt in het 'Convenant politie 1999' afgesproken gezamenlijk een plan op te stellen. Dat gebeurt op twee manieren: vanuit het Rijk en vanuit het veld.

Van bovenaf wordt in de eerste plaats het project C2000 aangezwengeld. Dit maakt een einde aan de bestaande eiland-communicatie waarbij elke hulpdienst zelf bepaalt hoe zij haar netwerk voor radiocommunicatie inricht. Een tweede project is het 'Geïntegreerde-meldkamersysteem'. Ook dit project moet meer uniformiteit brengen op gebied van meldkamersystemen.
De begroting van Binnenlandse Zaken meldt verder weinig concreets over de politie-automatisering. Het digitale mobiele communicatienet C2000 vordert gestaag. Tot augustus 2001 doet de regio Amsterdam hiermee een proef. Het betrokken personeel krijgt een omscholing van het beheer van analoge netten naar digitale netten.  CORR.

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/1323782). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer over


 
Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×