Managed hosting door True

Modernisering GBA volgend jaar van start

 

Volgend jaar worden de voorbereidingen getroffen voor modernisering van de Gemeentelijke Basisadministratie (GBA). Centraal daarbij staat de ontwikkeling van een GBA-startpakket of een nader te bepalen alternatief.

Uiteindelijke doel is een volledig online GBA-stelsel. Het kabinet wil een systeemonafhankelijk startpakket invoeren. Tal van deskundigen hebben echter de afgelopen jaren vraagtekens gezet achter de haalbaarheid hiervan. Daarom worden de gevolgen van dit startpakket op de burgerzaken-systemen van de gemeenten nader onderzocht.
Indien uit deze impact-analyse blijkt dat invoering van een GBA-startpakket tegen redelijke kosten onmogelijk is, zal naar alternatieven worden gezocht. Het kabinet vindt het namelijk hoog tijd voor modernisering.
In 2004 wordt ook gestart met harmonisatie van beveiligingseisen. Dit proces loopt gelijk met de modernisering van de GBA. Binnenkort worden de resultaten gepubliceerd van het onderzoek naar de toepassing van biometrie. Gelaatsherkenning draagt bij tot de bestrijding van look-alike fraude.< BR>

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/1322227). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer over


 
Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×