Managed hosting door True

Vestigingsklimaat moet beter

Meer innovatie door hogere ict-investeringen

 

Het kabinet gooit in de nieuwe begroting al haar kaarten op een verbetering van het vestigingsklimaat. Dit moet leiden tot hogere (ict-)investeringen en daardoor meer innovatie. Daartoe wordt het tarief van de vennootschapsbelasting volgend jaar verlaagd van 34,5 naar 31,5 procent. Op den duur moet dit percentage naar 30.

Volgens het kabinet vormt de ict-infrastructuur een belangrijk onderdeel van het vestigingsklimaat. Nederland behoort qua ict-netwerken tot de top in de wereld. Wel moeten we de mogelijkheden van ict beter benutten om hier economisch en maatschappelijk rendement uit te halen.
Zo gaat de overheid innovatieve diensten opzetten die kunnen bijdragen tot het oplossen van problemen in de zorg, het onderwijs, de veiligheid en het verkeer. Deze diensten vormen een belangrijke impuls voor de verdere uitrol van breedband.
Een andere actie om de ontwikkeling van breedband te stimuleren is de opzet van een infrastructuur die mobiel betalen en betalen via internet mogelijk moet maken. Dit gebeurt samen met financiële instellingen, telecom- en ict-bedrijven en de zogenaamde 'merchants', zoals thuiswinkels, mediabedrijven, Anwb en parkeerbedrijven.
De derde actie betreft het regieorgaan ICT voor onderzoek en innovatie. In 2005 beginnen de eerste projecten die moeten leiden tot meer samenwerking in het ict-onderzoek en een sterkere aandacht voor de benutting daarvan.
De overheid wil verder via de fiscale aftrekregeling voor speur- en ontwikkelingswerk (WBSO) de investeringen stimuleren. Daarvoor is voor komend jaar 25 miljoen extra vrijgemaakt.< BR>

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/1320860). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer over


 
Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×