Managed hosting door True

Simulatiesysteem voor Landmacht

 

De Koninklijke Landmacht krijgt een geavanceerd simulatiesysteem waarmee verschillende legereenheden in een door de computer gegenereerd oefenterrein kunnen worden getraind. De vijand is daarbij virtueel.

Het Tactische Indoor Simulatie systeem (Tactis) wordt geleverd door Thales, marktleider op gebied van netwerkgebaseerde wapentraining simulatiesystemen.
Deze gevechtssimulatie kost meer dan 80 miljoen euro. Daarbij zijn verschillende teamsamenstellingen mogelijk. De resultaten van de simulaties worden bewaakt en vastgelegd en kunnen naderhand worden geëvalueerd. De invoering van Tactis is volgens minister Kamp (Defensie) van groot belang voor de verbetering van de training op bataljonsniveau en lager.
Al meer dan driehonderd van deze systemen zijn geleverd aan strijdkrachten in twintig landen. Tactis is een modulair systeem dat eenvoudig kan worden geconfigureerd voor diverse trainingsniveaus en oefeningen.
Het Project 'C2000 Landelijke Roll-out Defensie' is vertraagd door enkele onvoorziene technische problemen. De ingebruikname en operationalisering van dit netwerk loopt inmiddels zes maanden achter. < BR>

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/1320828). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer over


 
Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×