Managed hosting door True

Rijk ontwikkelt eigen zoekmachine

Publieke dienstverlening wordt aanzienlijk verbeterd

 

In de ogen van de regering laat de publieke dienstverlening nog veel te wensen over en moet er dus snel verbetering komen. Er wordt onder meer een elektronische zoekmachine ontwikkeld die de burger snel de weg wijst naar overheidsdiensten, -informatie en -organisaties op internet.

Een andere gemeenschappelijke voorziening wordt de authenticatie bij het elektronische verkeer met de overheid. Overheidsdiensten zullen deze voorziening eenvoudig kunnen integreren in hun eigen internetdienstverlening. In de eerste fase gaat de authenticatie via gebruikersnaam en wachtwoord (pincode). Vanaf volgend jaar zal deze mogelijkheid worden uitgebreid met gsm-authenticatie, met reeds beschikbare voorzieningen voor internet-bankieren en met zogenaamde softwarecertificaten (domein bedrijven).

Betere toegankelijkheid

In 2005 wordt de overheidsinformatie meer toegankelijk gemaakt. Er komen standaarden voor de uniforme ontsluiting van overheidsdocumenten op internet. Dit geldt in het bijzonder voor decentrale regelgeving, vergunningen en wettelijke bekendmakingen. Binnenlandse Zaken gaat stimuleren dat meer op internet wordt gepubliceerd. Het streven is ten minste de helft van alle verordeningen van gemeenten, provincies en waterschappen op het web te openbaren. Daarnaast moeten alle publieke beleidsonderzoeken online komen.
Minister Remkes (Binnenlandse Zaken) wil de doelmatigheid bij de politie komend jaar verbeteren door meer samenwerking, vooral op het terrein van informatie technologie. De Gemeentelijke Basisadministratie (GBA) wordt voor 2010 gemoderniseerd. Volgend jaar wordt de kwaliteit van de gegevensinvoer in de GBA verbeterd. Er komt een elektronische database van brondocumenten. Dit systeem dient om de werkprocessen bij instanties te ondersteunen ter vaststelling van de identiteit van personen.< BR>

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/1320818). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer over


 
Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×