Managed hosting door True

'Reisdocumenten' komt bij GBA

 

Het kabinet wil op 1 januari 1999 de beheerorganisatie GBA en de afdeling Reisdocumenten en Bevolkingsadministratie (RDB) in een geïntegreerd agentschap laten opgaan. Dit agentschap is een formalisatie van de groeiende samenwerking tussen beide organisatie-onderdelen. De nieuwe naam is Basisadministratie Persoonsgegevens en Reisdocumenten (BPR).

Het GBA-projectbureau is sinds 1 januari van dit jaar een agentschap dat op enige afstand van het ministerie werkt. Binnenlandse Zaken speelt al langer met de gedachte op termijn de sector Reisdocumenten onder te brengen bij dit agentschap.
In 1999 wordt een periodieke audit verplicht voor gemeenten. Om de betrouwbaarheid van de gegevens verder te verhogen, zal de sectorale wet- en regelgeving worden aangepast. Dit maakt het mogelijk dat overheidsorganisaties bepaalde prestaties opschorten als geen juiste inschrijving in de GBA heeft plaatsgevonden.
De GBA gaat een belangrijke rol spelen bij de fraudebestrijding. Daartoe moet de kwaliteit van de GBA-gegevens verder verbeteren. Bovendien proberen overheden de betrouwbaarheid te verhogen van de gegevens die ze op basis van eigen aangifte van burgers registreren. Inmiddels zijn verschillende maatregelen ingevoerd die de kwaliteit moeten bevorderen.  CORR.
 

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/1319407). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer over


 
Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×