Managed hosting door True

Overheid stoot Twinning af

 

Minister Jorritsma van Economische Zaken wil Twinning voor eind 2001 verkopen. Zij wil nog dit jaar een besluit nemen over de te kiezen manier van vervreemding.

De minister kan uit twee scenario's kiezen: een verkoop van Twinning in de huidige vorm, of een verkoop aan strategische investeerders waarna Twinning zich richt op innovatieclusters en corporate venturing. Beide plannen komen uit de koker van Booz Allen & Hamilton dat samen met Kpmg Nolan Norton het overheidsinitiatief om ICT-starters te helpen, heeft geëvalueerd.
 
Naar aanleiding hiervan concludeert Jorritsma dat Twinning eerder dan verwacht aan zijn belangrijkste doelstelling heeft voldaan. Het werd eind 1998 als private onderneming opgericht - met EZ als grootaandeelhouder - om de dynamiek in de ICT-startersmarkt te vergroten en ICT-starters in het zadel te helpen met geld, advies en huisvesting. Jorritsma vindt dat nu de tijd gekomen is om de rol van de overheid als gangmaker achter Twinning aan marktpartijen over te laten.  RS

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/1318542). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer over


 
Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×