Managed hosting door True

Immigratie van talent versoepelen

 

Het moet makkelijker worden intellect uit het buitenland in Nederland in te zetten. Het is een van de eerste conclusies van het innovatieplatform. Frans Nauta, secretaris van het platform. "Talent uit het buitenland moet voor minstens twee, drie jaar in Nederland komen, omdat het hier zo spannend is."

Het verlagen van de immigratiedrempel is een van de eerste onderwerpen die het platform, aangevoerd door minister-president Balkenende, aan wil pakken. Dat zei Nauta vorige week tijdens een debat georganiseerd door jubilerend Computable. Vertegenwoordigers van ict-bedrijven, overheid en politici discussieerden over het belang van ict.
Nauta: "We houden de deur dicht voor iedereen, dus ook het toptalent." Een vooraanstaande econoom van het beroemde Harvard zou volgens hem geen toestemming krijgen naar Tilburg te komen voor een post-doc. "Het arbeidsbureau stelt dan dat Tilburg al genoeg werkelozen heeft."

Minderheden

Het innovatieplatform, bestaande uit drie ministers en vijftien vertegenwoordigers van onderwijsinstellingen, onderzoeksinstellingen en bedrijven, concludeerde aan het eind van de eerste bijeenkomst dat Nederland het multiculturele talent niet weet in te zetten. Nauta: "Dat gaat hier helemaal niet goed."
De generatie minderheden van tussen de twaalf en achttien jaar oud, realiseert zich volgens hem dat ze het beter zouden moeten doen dan hun ouders. "Zij hebben echter geen idee hoe ze hogere posities kunnen bereiken." Deze groep zou wellicht met speciale onderwijsprogramma's bereikt kunnen worden.
Het ideaal van een multicultureel innoverend kennisland kan in elk geval niet alleen met een innovatieplatform bereikt worden, waarschuwde Nauta de zaal . "Verwacht niet teveel van het platform, dat slechts vijf keer per jaar bijeenkomt."< BR>

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/1310117). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer over


 
Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×