Managed hosting door True

Audit moet lage tco Microsoft bewijzen

Dit artikel delen:

Microsoft laat een audit uitvoeren bij de Londense deelgemeente Newham. Het stelt dat zijn software goedkoper in gebruik is dan de open source-software voor desktops en servers die de raad van dat stadsdeel evalueert.

De Windows-leverancier meent dat een audit, uit te voeren door Cap Gemini Ernst & Young, dit kan bewijzen. De Newham-stadsdeelraad is één van de voorlopers in de open source-proeven van de Britse regering. Eerder dit jaar werd bekend dat de deelgemeente overweegt zijn desktopsystemen over te zetten naar open source-software.
Cgey onderzoekt nu de it-omgeving van Newham om daarbij de totale eigendomskosten (tco) te berekenen voor Microsoft-software. Die ligt volgens de Amerikaanse softwareproducent lager dan bij open source-programmatuur.
Eind mei dit jaar kondigde de gemeente München al aan over te stappen op het besturingssysteem Linux en het applicatiepakket Open Office, beide open source-software. De gemeente Amsterdam zei vorige maand, toen Microsoft-topman Bill Gates Nederland bezocht, Open Office te evalueren. Dit betreft echter slechts zesendertig pc's van de ict-afdeling.< BR>

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.