Managed hosting door True

Missie naar VS stimuleert technologie

Ambassade en ministerie EZ bundelen krachten

Dit artikel delen:

In een uniek initiatief gaan het Nederlandse ministerie van Economische Zaken en de ambassade van de Verenigde Staten in Den Haag samenwerken om de uitwisseling van technologie tussen Nederland en de VS te stimuleren. Het resultaat is volgens Clifford M. Sobel, de Amerikaanse ambassadeur in Nederland, de grootste handelsmissie ooit.

Begin januari komen vertegenwoordigers van enkele honderden ict-bedrijven bij elkaar in Silicon Valley om hun samenwerking te intensiveren op het forum High Tech Connections.
Het hoofddoel van de samenwerking is volgens Clifford Sobel de rol van Nederland als portaal van Amerikaanse technologie-investeringen onder de aandacht te brengen van Amerikaanse ondernemingen. Sobel ziet in initiatieven als het breedbandproject Gigaport in Nederland uitgelezen investeringsmogelijkheden voor Amerikaanse bedrijven. Breedband is daarom een van de drie technische speerpunten van High Tech Connections, naast ingebedde systemen en nanotechnologie.

Innovatie

In Nederland doet het ministerie van Economische Zaken mee aan High Tech Connections. EZ, dat onder minister Brinkhorst steeds meer het voortouw lijkt te nemen waar het gaat om het thema innovatie, is in de persoon van staatssecretaris Karien van Gennip betrokken bij het initiatief. Met Sobel heeft zij de grootste technologiebedrijven bereid gevonden deel te nemen: Asml, Cap Gemini, Cisco Systems, Hewlett-Packard, IBM, Intel, Microsoft, NIB Capital Private Equity, Oracle en Philips.< BR>

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.