Managed hosting door True

Surfnet als proeftuin voor bedrijfsleven

 

Het bedrijfsleven en de overheid kunnen Surfnet, het computernetwerk voor het onderwijs, gebruiken als proeftuin voor nieuwe diensten en toepassingen van netwerken.

Dit staat in het nieuwe meerjarenplan van Stichting Surf. Deze samenwerkingsorganisatie van het onderwijs op het gebied van ICT en netwerken presenteerde dit plan woensdag aan de leden van de Eerste en Tweede Kamer. Volgens Surf is de kennis van netwerktechnologie die de gebruikers op deze manier via Surfnet opdoen, bepalend voor de concurrentiepositie van de Nederlandse economie.
Het Nederlands onderwijs beschikt momenteel over Surfnet4, gebaseerd op ATM-technologie. Surf wil de komende jaren Surfnet5 introduceren, waarin snelheden op gigabit-niveau mogelijk zijn. Deze ontwikkelingen zijn noodzakelijk om nieuwe toepassingen als teleleren en elektronische handel mogelijk te maken. Surf pleit voor meer overheidssubsidie dan de geplande 6,6 miljoen gulden per jaar. Volgens de stichting is innovatie van de ICT-infrastructuur noodzakelijk om de Europese voorhoedepositie die het Nederlands onderwijs op ICT-gebied inneemt, te behouden.  MC
 

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/1385359). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer over


 
Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×