Managed hosting door True

Hbo-studenten Informatica snel aan de slag

Van alle hbo'ers vinden afgestudeerden met een Informatica-opleiding het snelst een baan. Bovendien is de werkloosheid onder deze groep het laagst in vergelijking met andere studies.Dit blijkt uit de Hbo-monitor 1997, die het Researchcentrum voor Onderwijs en Arbeidsmarkt heeft ontwikkeld in opdracht van de Hbo-raad.

Voor dit onderzoek zijn ruim 36.000 afgestudeerden benaderd van vijftig hogescholen. Van de afgestudeerde hbo'ers met een diploma Computertechniek, Hogere Informatica of Informatica en informatiekunde vindt 80 procent meteen een baan. Ongeveer 15 procent zoekt één tot drie maanden naar een passende functie en circa 5 procent vindt na een maand of vijf werk. Slechts 4 procent van de studie Informatica en informatiekunde heeft meer dan zes maanden zoektijd nodig. Na een jaar heeft iedereen een baan. Het werkloosheidspercentage op langere termijn is derhalve 0 procent, behalve bij Hogere Informatica. Van deze studie is 2 procent van de afgestudeerden werkloos.

Vrouwen

De meeste studenten Informatica vinden werk via een open sollicitatie of een vacature. Ongeveer 20 procent gaat aan de slag bij de organisatie waar al een stage is gelopen. De studie Computertechniek heeft in 1997 geen vrouwen en niet-Nederlanders mogen verwelkomen. Het percentage vrouwen onder de studenten Informatica is 12 procent. Ongeveer 5 procent is buitenlander.
De studenten Hogere informatica volbrengen hun studie gemiddeld in minder dan vier jaar. Ruim 33 procent van de afgestudeerden heeft werkervaring opgedaan en 24 procent beschikt over bestuurlijke ervaring
Van alle oud-studenten aan ICT-opleidingen werkt meer dan 90 procent in loondienst. De overigen werken via een uitzendbureau of een andere constructie. Alle afgestudeerden hebben een full-time baan, hetgeen eens te meer aangeeft dat deeltijd in de automatiseringsbranche zeer weinig voorkomt.  MC
 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.