Managed hosting door True

Cursussen stemmen personeel tevreden

 

Werknemers die deel mogen nemen aan een door de baas betaalde cursus, zijn tevredener met hun werk dan het personeel dat niet een dergelijke opleiding volgt.

Dit blijkt uit het Amerikaans onderzoek 'Employees speak out on Job Training', uitgevoerd door Development Dimensions International, the Gallup School of Management en het tijdschrift Training Magazine. Deze resultaten werpen een nieuw licht op het cursusaanbod als wervingsmiddel. Bedrijven die veel personeel nodig hebben, kunnen de opleidingsmogelijkheden als belangrijke troef gebruiken. Ondernemingen die dit niet goed geregeld hebben, maken dan ook minder kans tijdens hun zoektocht naar personeel.
Uiteindelijk is 79 procent van de ondervraagden tevreden over het werk. Van de mensen die een cursus volgen, is 84 procent tevreden. Onder de werknemers zonder opleiding ligt dit percentage een stuk lager: 70 procent. Van deze laatste groep is zelfs 23 procent ontevreden. Van de werknemers die opleidingen van maximaal vijf dagen volgen is 16 procent ontevreden. Onder de mensen die aan langere cursussen deelnemen is dit percentage slechts 8 procent.  MC
 

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/1323398). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer over


Partnerinformatie
 
Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×