Managed hosting door True

Hogeschool Leeuwarden op commerciële toer

 

De Noordelijke Hogeschool Leeuwarden (NHL) heeft samen met een groep zelfstandige automatiseerders een nieuw opleidingsinstituut opgericht, met de naam NHL-Bedrijfsopleidingen ICT.

Met dit instituut gaat de hogeschool de concurrentie aan met andere commerciële opleiders in het noorden van het land. Volgens Erwin Wierstra van de NHL heeft menig bedrijf de laatste jaren aangeklopt bij de opleiding Hogere Informatica met de vraag of hun automatiseerders ook in de lesbanken plaats kunnen nemen. Het nieuwe instituut biedt deze mogelijkheid. NHL Bedrijfsopleidingen verzorgt cursussen in Friesland, Groningen en Drenthe.
De hogeschool wil met dit commerciële instituut de banden met de regionale bedrijven aanhalen. Op die manier hoopt NHL meer duale trajecten aan hun studenten aan te kunnen bieden. Tevens krijgt de school een extra mogelijkheid om docenten aan zich te binden. Wierstra geeft aan dat de docenten zeer in trek zijn bij commerciële opleiders. Eventuele geïnteresseerden kunnen nu gewoon bij de NHL blijven. Het opleidingsinstituut gaat later dit jaar van start.  MC

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/1323326). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer over


Partnerinformatie
 
Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×