Managed hosting door True

Surf en Internet-2 gaan nauw samenwerken

 

Stichting Surf heeft een samenwerkingsovereenkomst gesloten met Internet-2, een project dat geavanceerde netwerken ontwikkelt voor de Amerikaanse universiteiten.

De partijen gaan samen nieuwe Internettoepassingen -en technologieën ontwikkelen. Surf, de ICT-samenwerkingsorganisatie van het Nederlands hoger onderwijs, is de eerste Europese organisatie die een dergelijke overeenkomst met Internet-2 sluit. Directeur Henk van Linde van Surf is verheugd met de overeenkomst. "Nederland is trots een van de eerste Europese landen te zijn die samenwerkt met de Amerikaanse onderzoekswereld dankzij deze overeenkomst."
Als onderdeel van de overeenkomst zullen Surf en Internet-2 passende interconnectiviteit leveren tussen de deelnemers en de netwerken. Verder gaan de partijen samenwerken bij de ontwikkeling van gemeenschappelijke standaarden en de deelnemende organisaties stimuleren bij het ontwikkelen van nieuwe generatie netwerken. Tenslotte willen Surf en Internet-2 de kennisoverdracht bevorderen.   MC
 

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/1312236). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer over


Partnerinformatie
 
Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×