Managed hosting door True

Pion'ers starten met kennisachterstand

 

Er is geen verschil in loopbaanontwikkeling bij mensen die via de stichting Pion in de IT gaan werken en anderen. Dat stelt het Nederlands Onderzoekscentrum Arbeidsmarkt in een onderzoek dat het uitvoerde in opdracht van IT-omscholer Pion. Wel is er onder oud-cursisten en werkgevers kritiek op het niveau van de opleiding.

Van de 122 onderzochte oud-Pion-cursisten (111 mannen en veertien vrouwen) vindt 11 procent dat de opleiding slecht aansluit op de praktijk en stelt 45 procent dat de opleiding 'gedeeltelijk aansluit. De rest is tevreden.
Uit antwoorden van vijf ondervraagde werkgevers blijkt dat Pion'ers qua vakkennis en kennis van de ICT-branche een achterstand hebben op regulier opgeleide IT'ers. Anderzijds onderscheiden ze zich positief op het gebied van sociale vaardigheden. De kennisachterstand is volgens de vijf werkgevers na gemiddeld anderhalf jaar ingelopen.
De nog niet eerder bekendgemaakte gegevens zijn opgenomen in het onderzoek Succesvol omscholen in de ICT, dat de stichting Pion al in 1997 liet houden door het Nederlands Onder- zoekscentrum Arbeidsmarkt. Vorig jaar juli is het onderzoek aangeboden aan de stichting Pion, dat pas nu de resultaten naar buiten bracht.  AS

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/1305840). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer over


Partnerinformatie
 
Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×