Managed hosting door True

SPI-partners traint beoordelaars softwareprocessen

 

De Nederlandse organisatie SPI-partners (Software Process Improvement) gaat trainingen aanbieden op het gebied van de kwaliteit van software-ontwikkeling.

Hiervoor is SPI-partners een samenwerkingsverband aangegaan met het Amerikaanse Ispi (Institute for Software Process Improvement). Naast opleidingen over CMM (Capability Maturity Model), dat een groeipad schetst van een chaotisch naar een volwassen softwareproces, komt het opleidingsprogramma voor 'CMM-lead assessors' op de markt.
Een 'lead assessor' is iemand die volgens de standaardmethode van het SEI (Software Engineering Institute), de grondlegger van CMM, het kwaliteitsniveau bepaald waarop organisaties zich bevinden. Elke dienstverlenende organisatie die zich met verbetering van softwareprocessen bezighoudt, hanteert momenteel zijn eigen methode van het bepalen van kwaliteitsniveaus. Volgens SPI-partners is van harmonisatie van onderzoeksmethoden en de resultaten van die onderzoeken momenteel geen sprake. Cursussen op basis van SEI-criteria moeten daar verandering in brengen.  RV
 

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/1297174). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer over


 
Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×