Managed hosting door True

'Ict-organisaties slanken af'

De ict-organisaties slanken dit jaar verder af. Bedrijven willen het liefst uitbesteden en nieuwe ict-projecten moeten vooral de bestaande systemen integreren. De behoefte aan klantenbeheersystemen of bedrijfsanalytische toepassingen daalt.

Dat concludeert ict-onderzoeksbureau Giarte, na een enquête onder 164 ict-topfunctionarissen. Het onderzoek van Giarte wordt vandaag gepresenteerd en is minder positief over de sector dan recente onderzoeken van IBM en Ernst & Young. Die meldden dat bedrijven meer budget reserveren voor ict-projecten.
Analist Jac Gianotten: "Vaststellen of de budgetten stijgen of dalen, is niet het belangrijkste. Ik wil laten zien dat de aanpak van it verzakelijkt". De opbrengst uit de investeringen (roi) wordt volgens hem belangrijker dan ooit.

Zuivelcoöperatie

Er komt weliswaar geleidelijk geld beschikbaar voor investeringen in nieuwe projecten of systemen. Die moeten echter wél bijdragen aan hogere efficiëntie aldus Giarte. De voorkeur gaat daarbij uit naar integratie van de bestaande infrastructuur.
De helft van de respondenten werkt bij een bedrijf met meer dan duizend medewerkers. Een van de deelnemers is Hans Fugers, ict-directeur bij zuivelcoöperatie Campina. Hij bevestigt de algemene conclusie van Giarte. Elke ict-investering die er bij het bedrijf gedaan wordt, moet bijdragen aan de winst. "Het project dat het meeste geld oplevert, wordt als eerste uitgevoerd." Toestemming krijgen voor strategische projecten, waarvan de financiële waarde moeilijk is uit te drukken, is veel lastiger, zo vertelt hij. Een voorbeeld is de consolidatie van de SAP-backoffice. "Ik geloof er heilig in dat ons dat over een paar jaar veel moeite en geld scheelt, maar ik kan dat onze controllers n� nog niet laten zien."< BR>

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.