Managed hosting door True

Intel en AMD luiden noodklok over it-branche

 

Chipfabrikanten Intel en AMD hebben de ict-bedrijfstak opgeroepen zich meer te bekommeren om de groeiende afkeer bij zakelijke klanten van dure, bedrijfseigen technologie die geen oplossingen biedt voor de problemen waar afnemers voor staan.

Intel deed dat bij monde van vice-president Mike Fister aan de westkust (San José), ceo Hector Ruiz van AMD op dezelfde dag 8.000 kilometer oostelijker in New York. "Bedrijven besteden meer en meer van hun it-budget aan integratie, om dingen stomweg met elkaar te laten samenwerken. Dat moet ons toch duidelijk maken dat er op dit moment iets goed mis is in de verhouding tussen aanbieder en afnemer", aldus Ruiz.
Fister stelde op het Intel Developer Forum de noodzaak van bedrijfsoplossingen aan de orde, die beter, sneller en waardevoller zijn. "It-managers worden geconfronteerd met problemen die steeds complexer worden en zijn voor verfijnde oplossingen afhankelijk van onze bedrijfstak. Dat zou de katalysator kunnen zijn van ononderbroken groei van en innovatie in onze bedrijfstak".

Baaierd aan tools

Daarvoor zijn systemen nodig met hoge prestaties, een uitstekende prijs/prestatie-verhouding en een baaierd aan oplossingen en tools, aldus de Intel-manager. Hij wees in zijn toespraak op innovaties van zijn onderneming op het gebied van high performance computing, modulariteit en beheer van systemen als voorbeeld van hoe Intel met hard- en softwareaanbieders samenwerkt om dat te realiseren.
De bedrijfstak kan het zich volgens Ruiz van AMD niet permitteren naar buiten te komen met nieuwe technologie die het huidige it-landschap negeert en er onvoldoende in slaagt de voordelen van de huidige technologieën te benutten. Hij riep de bedrijfstak op zich duidelijker te richten op de behoeften van de afnemers bij het ontwikkelen van nieuwe technologie, en een soepel overgangstraject te creëren naar de techniek van de toekomst.< BR>

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/1318693). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer over


 
Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×