Managed hosting door True

'Conflict met IBM verhult nieuwe ontwikkelingen'

Verkooporganisatie is joint venture met SCO

SCO Benelux is klaar voor nieuwe zaken. Volgens Elbert Vlastuin, directeur van het pas een week oude verkoopkantoor, is de media-aandacht voor de beschuldiging van de Amerikaanse moeder dat IBM illegaal Unix-code in de Linux-kernel inbouwde, slechts een kleine belemmering.

Distributeur Dupaco en SCO hebben lat-relatie
SCO Benelux heeft de relatie met distributeur Dupaco hersteld. De twee sloten vorige week een nieuwe distributieovereenkomst. Vorige maand stonden ze nog tegenover elkaar voor de rechter. SCO wilde direct van het distribututiecontract af. Dupaco eiste een langere opzegtermijn.
Dupaco was zeventien jaar gelden de eerste Nederlandse distributeur van SCO. Deze zomer schortte SCO het contract op, omdat het bedrijf de kleine Europese vestigingen verzelfstandigd, die in Nederland als eerste. De nieuwe overeenkomst bewijst volgens Dupaco-directeur Bart van Rheenen dat de ervaren distributeur te belangrijk is voor SCO. "Ik heb nu een grijns van muur tot muur."
Vrijwel alle klanten vragen ernaar. "Het is een rookgordijn, dat de nieuwe ontwikkelingen aan de Unix-producten verhult. Men vraagt zich af of dit alles is wat we doen. Horen ze eenmaal over de nieuwe producten, is het snel van tafel."
Dat SCO veel investeert in een vernieuwde Unix-productlijn, verbeteringen die bijvoorbeeld het leveren van webdiensten moeten vereenvoudigen, bewijst volgens hem dat de Amerikaanse Unix-leverancier niet alleen vanwege de aandeelkoersen met juridische claims stunt. "Zelfs als het (de rechtszaak, gh) voor SCO slecht zou uitpakken, blijft er een interessant stuk techniek over. Dat blijft hoe dan ook."

Joint-venture

Formeel is SCO Benelux een joint-venture tussen SCO en Vlastuin. Om klanten een volledig pakket aan diensten te geven, maakte Vlastuin de afgelopen tijd afspraken met onder meer een ex-SCO-medewerker, nu een Unix- en Linux-specialist, en een distributeur annex Unix-consultant. "Ik wil klanten op alle terreinen kunnen bijstaan." Alle medewerkers, consultants en specialisten meegerekend, telt de SCO-verkooporganisatie acht man.
Daarnaast wil Vlastuin de omzet helpen vergroten van 'de paar honderd wederverkopers. "Genereren zij meer SCO-omzet, dan worden ook wij daar beter van."< BR>

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.