Managed hosting door True

Computable Panel: Wintzen betekende veel voor sector

Ict-ondernemer Eckhart Wintzen heeft veel betekent voor de ict-sector, aldus de Computable Panelleden. "De manier van "out-of-the-box" denken en handelen is een zeer positief gedachtegoed."

Marjo van Bergen (42), Nieuwegein, Projectmanager, Capgemini

Eckart Wintzen was een ondernemer en briljant denker, maar niet specifiek voor de ict alleen. De ideeën die hij had heeft hij inderdaad voor het eerst toegepast in de ict, wellicht omdat het daar op dat moment het meest nodig was. Maar zijn visie is op diverse werkvelden toepasbaar, mits je maar mensen hebt die verantwoordelijk willen en kunnen nemen.

Marteniek Bierman (41), Deventer, Projectmanager, Topicus

Eckart Wintzen betekende veel voor de ict-industrie. Zo veel dat zijn overlijden mij in ieder geval met onbeantwoorde vragen achterlaat. Ik had graag meer van hem geleerd en nog van alles willen vragen. Met name zijn ideeën over hoe een ict-organisatie te runnen hebben mijn aandacht.

Harold Kasperink (38), Breda, directeur Operations, NCIM Groep

Eckart Wintzen heeft als ict-ondernemer aangetoond hoe je in een periode van 20 jaar, startend vanuit je slaapkamer een goed renderend bedrijf met 6000 medewerkers kunt opbouwen. Met het zoveel mogelijk delegeren van taken en verantwoordelijkheden op basis van de bekende BSO cellen-filosofie heeft hij een formule ontwikkeld die vele malen is gecopieerd en geïmiteerd maar tot op heden alleen binnen zijn eigen organisatie echt succesvol heeft gewerkt,

Michel de Man (40), Amsterdam, Accountmanager, Hitachi Data Systems

De manier van "out-of-the-box" denken en handelen is een zeer positief gedachtegoed dat veel meer mensen zouden moeten adopteren! Hij heeft op basis van deze manieren een zeer positieve bijdrage geleverd aan het imago van deze industrie.

Els Timmerman (50), Herveld, Projectmanager, LogicaCMG

Ik heb het genoegen gehad Eckhart persoonlijk te kennen. Hij was een bevlogen man met een vooruitziende blik en een visionair. Samen met zijn mede directieleden heeft hij leiding gegeven aan BSO, waar ik (h)erkende dat BSO een van de eerste bedrijven was in de ict-dienstverlening, die een cultuur schepte en waarden kende. Daarna is Eckhardt regelmatig over zijn visionaire ideeen geinterviewd. Ik denk dat hij heel veel heeft betekend voor het scheppen van een innovatief draagvlak voor nieuwe initiatieven op het gebied van ict.

Steven van ’t Veld, Rotterdam, Principal Informatiearchitect, AIM

Eckart Wintzen was één van de meest flamboyante en kleurrijke figuren uit de geschiedenis van de informatie & ict-sector. Met zijn BSO heeft hij baanbrekend werk verricht, terwijl hij daarnaast en daarna een lange reeks vooral ook ludieke dingen gedaan heeft. Met hem verliezen we te vroeg een speciaal mens.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Reacties

Ik heb hem vorig jaar voor het eerst ontmoet en horen spreken op een technisch event. Zijn betoog over hoe innovatie tot stand komt en hoe nieuwe ideeen soms om zeep worden geholpen door oude gedachten, was het de deelname aan het event (dank CDG) al meer dan waard. Ik had graag meer van hem opgestoken.

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.