Managed hosting door True

Cisco leidt militairen opvoor burgertoekomst in IT

 

Cisco gaat netwerk-opleidingen verzorgen voor Amerikaanse militairen. Het datanetwerkbedrijf heeft hiertoe een overeenkomst gesloten met de overheid.

De training moet soldaten, die plannen hebben om de wapens neer te leggen, voorbereiden op een toekomst in de automatisering. "Het is belangrijk dat Amerikaanse werknemers over vaardigheden beschikken die ze nodig hebben voor het werk van morgen", zegt Cisco-directeur John Chambers. "De komende vijf jaar ontstaan 1,8 miljoen banen in deze Internet-economie, dus de soldaten die dit programma volgen wacht een goede toekomst."

Belastingvoordelen

De opleiding maakt deel uit van het Network Academies program van het bedrijf. Deze training leidt momenteel zeventienduizend studenten op aan meer dan duizend scholen. Op deze manier probeert Cisco de arbeidsmarkt voor netwerkspecialisten uit te breiden. De onderneming zal dit programma ook in Nederland introduceren. Volgens een woordvoerster kunnen de opleidingen in het gunstigste geval al dit jaar van start gaan.
De onderneming annonceerde het programma voor militairen tijdens een nationaal congres over werk in de eenentwintigste eeuw. Vice-president Al Gore maakte tijdens deze bijeenkomst een aantal maatregelen bekend die het voor Amerikaanse werknemers aantrekkelijker moet maken een technologische opleiding te volgen. Het aantrekkelijke bestaat uit belastingvoordelen voor mensen die een training volgen of voor bedrijven hun personeel hiervoor vrijmaken. Het uiteindelijke doel is dat de Amerikanen beter kunnen concurreren met technisch personeel uit het buitenland. Vorig jaar ontstond een heftige discussie in het Congres, nadat IT-bedrijven druk uitoefenden om meer visa af te geven voor automatiseerders uit andere landen. Dit moet de tekorten op de arbeidsmarkt voor een deel wegnemen.  MC

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/1427448). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer over


Partnerinformatie
 
Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×