Managed hosting door True

Microsoft zoekt heil in Japan

 

Microsoft heeft een joint venture opgericht met het Japanse NTT Mobile Communications Network. Het bedrijf, Mobimagic gedoopt, levert netwerksoftware voor draagbare apparatuur.

Zakelijke gebruikers kunnen dan onderweg via hun mobiele telefoon of handpalmcomputer een verbinding maken met hun bedrijfsnetwerk voor het ophalen van e-mail en raadplegen van de agenda of het adressenbestand. Ook is Internettoegang via een Microsoft-portaal mogelijk.
Mobimagic is medio 2000 volledig in bedrijf. Volgens The Wall Street Journal zal begin 2001 blijken of de joint venture succes heeft. Tegen die tijd worden in Japan naar verwachting de derde generatie mobiele telefoons met Internet- en videofunctionaliteit op grote schaal geïntroduceerd. NTT Mobile Communications Network, ook wel NTT DoCoMo genoemd, is de grootste aanbieder van mobiele telefonie in Japan. Het bedrijf biedt al beperkte Internet-diensten aan. De leiding benadrukt dat Microsoft niet als enige bedrijf software levert voor derde generatie-telefoons. Ook Sun Microsystems en Symbian zijn leveranciers.
Onduidelijk is nog in hoeverre de mobiele tak wordt geraakt door de grootscheepse reorganisatie die moedermaatschappij NTT (Nippon Telegraph & Telephone) aankondigde. De Japanse telecomreus wil in een tijdsspanne van drie jaar circa 24.000 werknemers laten afvloeien, ongeveer 11 procent van het totale personeelsbestand. Voormalige monopolist NTT ondervindt in eigen land steeds meer concurrentie en moet om zijn positie te behouden efficiënter gaan werken en kosten reduceren.  RS

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/1297312). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer over


Partnerinformatie
 
Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×