Managed hosting door True

'Ik ben begonnen in een psycho-medisch centrum'

De ICT-manager van Duinwaterbedrijf Zuid-Holland over zijn functie

Drs. Ing. André den Breejen (42) werkt sinds 2005 als afdelingshoofd Informatievoorziening & Automatisering bij Duinwaterbedrijf Zuid-Holland in Voorburg. Als afdelingshoofd geeft Den Breejen leiding aan twintig medewerkers die samen de ict verzorgen voor zevenhonderd medewerkers. Het bedrijf levert drinkwater in Zuid-Holland en beheert de duinen tussen Monster en Katwijk.

Hoe ben je bij dit bedrijf terechtgekomen?
"Vroeger ging ik niet graag naar school. Uiteindelijk ben ik de laboratoriumopleiding gaan doen, maar ik kwam erachter dat ik de computers in het lab leuker vond dan de opleiding zelf. Bij psycho-medisch centrum Parnassia werd ik programmeur. Ik heb in de avonduren Informatica en Management van Informaticatechnologie gestudeerd. Ik heb mezelf opgewerkt tot manager. Wat ik 's avonds leerde kon ik overdag in de praktijk toepassen. De ict-afdeling van Parnassia huurt kantoorruimte van het Duinwaterbedrijf; zodoende ben ik bij dit bedrijf terechtgekomen."

Hoe ziet je gemiddelde werkdag eruit?
"Meestal begin ik mijn dag met het beantwoorden van e-mails en het plannen van activiteiten (1,5 uur per dag). Het grootste deel van de dag ben ik bezig met vergaderen in projectstuurgroepen (2,5 uur per dag) of in een teamoverleg (2 uur per dag). Hierin bespreek ik met teamleden verschillende projecten. Ict aanbieders fuseren waardoor er één grote aanbieder ontstaat. We moeten afstappen van ‘het ieder voor zich' en drinkwaterbedrijven zullen op het gebied van ict steeds meer moeten gaan samenwerken om gemeenschappelijk tot een bedrijfsspecifieke oplossing te komen. Vandaar dat ik ook externe contacten onderhoud met afdelingshoofden van andere drinkwaterbedrijven in Nederland (gemiddeld één tot twee uur per week)."

Wat zijn belangrijke eigenschappen voor een ict-manager?
"Het is belangrijk om ambitieus te zijn en vooruit te kijken zodat je je team uit kan dagen om specifieke oplossingen te zoeken voor verdere efficiency van het bedrijf. Maar tegelijkertijd moet je het ambitieniveau van de omgeving in de gaten houden en ervoor zorgen dat je niet te snel gaat. Verder is het belangrijk om ervoor te zorgen dat het management van het bedrijf zoveel mogelijk op één lijn zit. Het team vertaalt dit in projecten voor de algehele informatievoorziening."

Wat zijn je toekomstplannen?
"Het water van ons bedrijf wordt door ict mogelijk efficiënter geproduceerd, maar zal niet anders gaan smaken. In de toekomst zou ik een groter team aan willen sturen bij een bank of overheidsinstelling waarbij ict belangrijk is voor productvernieuwing. Dit zodat ik producten kan ontwikkelen die beter aansluiten bij de klant en de efficiency van het bedrijf."

Dit artikel werd geschreven door Josyne Bijker. Studenten van de School voor Journalistiek in Utrecht ondervragen ict-managers over hun werk. De interviews maken deel uit van hun studie.
x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.