Managed hosting door True

VS wil meer visa verstrekken

 

Het Amerikaanse Congres wil het aantal visa voor buitenlandse automatiseerders sterk uitbreiden. Juristen werken momenteel aan een wetsvoorstel waarmee het aantal vergunningen zal stijgen van 65.000 tot 195.000 voor de komende drie jaar. In 1998 voerde het Congres een tijdelijke uitbreiding naar 115.000 visa door.

Als het Congres haar zin krijgt, kunnen ook Nederlandse automatiseerders gemakkelijker hun heil zoeken in de Verenigde Staten. Op dit moment vormt de toewijzing van visa een behoorlijke belemmering voor emigratie naar dit land. De gereserveerde vergunningen zijn namelijk razendsnel 'uitverkocht'.
De forse uitbreiding is volgens de Amerikaanse politici nodig ter bestrijding van de grote tekorten aan technisch geschoold personeel. Het aantal vacatures voor technici nam toe van vier miljoen in 1990 tot 4,8 miljoen in 1998. De toestroom is onvoldoende om aan de stijgende behoefte te voldoen. Belangenorganisaties hebben overigens hun twijfels over de verruiming van het aantal visa. In hun ogen misbruiken de Amerikaanse bedrijven deze visa om aan goedkope werknemers uit het buitenland te komen.  MC

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/1408735). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer over


 
Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×