Managed hosting door True

HP kiest vrouw als opvolger Platt

 

Hewlett-Packard heeft in Carleton 'Carly' Fiorina, divisie-president bij Lucent, een nieuwe president en chief executive officer (ceo) gevonden. Deze IT-vrouw leidt momenteel de Global Service Provider-tak van netwerkleverancier Lucent en zal huidig HP-leider Lew Platt eind dit jaar opvolgen.

Platt gaat 31 december met pensioen en geeft het roer over aan de 45-jarige Fiorina. Vorige week was al bekend dat het bedrijf zijn lijst van gewenste leiders had ingekort tot drie personen. Eén daarvan was HP-topvrouw Ann Livermore die intern de favoriet was. HP overwoog echter bewust een buitenstaander aan te trekken om de transformatie van het bedrijf beter te kunnen doorvoeren. Die overweging is nu verwezenlijkt met de keuze voor Fiorina.

Kroonprinses

Zij begon haar carrière in 1980 bij AT&T en begeleidde de succesvolle afscheiding van AT&T en later de omvangrijke beursgang van Lucent. Sinds die tijd heeft zij de leiding gevoerd over diverse wereldwijde takken van het netwerkbedrijf. De dienstverleningsdivisie die deze zakenvrouw sinds oktober 1997 leidt, genereert ongeveer 60 procent van Lucents inkomsten. Fiorina werd algemeen beschouwd als de kroonprinses van de netwerkfirma.  JB

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/1346439). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer over


 
Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×