Managed hosting door True

Scia kan zich niet vinden in opstelling NAF

Voorzitter Steven in 't Veld: 'Samenwerking met BNA en SBA betere optie'

 

De Stichting ter Certificering van Informatie Architecten (Scia) heeft twee weken geleden met de Bond van Nederlandse Architecten (BNA) om tafel gezeten om te praten over de onenigheid die is ontstaan tussen bouwkundig architecten en 'virtuele' architecten.

Scia-voorzitter Steven in 't Veld: "Wij zijn het volledig eens met het voorstel dat verwarring te allen tijde moet worden voorkomen. De ruzie die nu is ontstaan, speelt eigenlijk tussen het Nederlands Architectuur Forum (NAF) aan de ene kant en het BNA en de Stichting Bureau Architectentitel (SBA) aan de andere kant, doordat het NAF teveel wil. Scia is het eigenlijk volledig eens met wat het BNA en de SBA willen. Ik denk ook dat er niet zozeer onenigheid is tussen de beide groepen architecten, als wel tussen het NAF en de architectenwereld die al duizenden jaren bestaat." Volgens In 't Veld is het dus de NAF die dwarsligt. "Voor de leveranciers is het natuurlijk heel vervelend dat zij worden beperkt in hun titel. Wat wij zouden willen is dat we het aantal titels terugbrengen naar drie en van de rest stellen we gewoon dat die niet gebruikt mogen worden.

Geen architect bij leverancier

BNA-directeur Dirk van der Veer is zeer te spreken over de gesprekken met het Scia: "Het is me duidelijk geworden dat de Scia op een vrij zuivere manier een bepaald doel nastreeft en de beroepsomschrijving wil verduidelijken. Anderen in die wereld zijn toch vooral met handel bezig." Met die anderen doelt hij op het NAF. "Die omschrijving is absoluut verwarrend. Zij zijn de vertegenwoordigers van grote bedrijven die in onze wereld waarschijnlijk uitvoerende aannemers worden genoemd." In 't Veld valt hem bij: "Een architect vind je nog steeds niet bij een aannemer en leveranciers zijn aannemers. In de praktijk merk je ook dat steeds minder mensen zich willen laten adviseren door een leverancier om een leverancier te kiezen. Een architect in is feite iemand die weet wat een bedrijf wil en daar vervolgens een leverancier bij zoekt. Als je een aannemer hebt die adviseert welke aannemer een bedrijf nodig heeft, is daar niets onafhankelijks aan."< BR>

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/1326931). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer over


 
Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×