Managed hosting door True

Personeelsverloop eigen schuld

 

Twee jaar geleden wisselde ik van werkgever, omdat het personeelsbeleid daar wijzigde. Dit gebeurde op verzoek van de directie, ondanks waarschuwingen van de OR. Men vond het verloop te laag: 2 procent.

Nieuwe beleid en hardere managers hebben hierin verandering gebracht. Onlangs is mij door een enquête-bureau gevraagd, waarom ik was weggegaan. Het onderzoek werd gedaan in opdracht van mijn vorige werkgever, omdat het verloop er inmiddels te hoog was geworden.
Dit heeft men aan zich zelf te wijten. Ik ben dan ook helemaal eens met de schrijver van het artikel 'Personeelsverloop verminderen door goede basis' (Computable, 4 september, p. 37). Het personeel, dat in hun ogen niet functioneerde, is eruit gewerkt; anderen hebben hun conclusies getrokken en een nieuwe werkgever gezocht. Ook allerlei regelingen waren in de loop van de tijd afgebouwd, zoals de mogelijkheid tot werken in deeltijd en studieverlof. Inmiddels werken er bij mijn huidige werkgever heel wat mensen, die ik van mijn vorige werkgever ken.
 
Hilly Schäffer-de Boer

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/1322433). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer over


 
Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×