Managed hosting door True

Conflict bij Achmea leidt tot vertrek directeur

 

Een meningsverschil over het te voeren beleid in elektronische handel heeft ex-D66-voorzitter Tom Kok zijn baan gekost bij Achmea.

Kok was daar als directeur ontwikkeling en strategie verantwoordelijk voor het Internet-avontuur van deze bankverzekeraar waartoe Centraal Beheer, Zilveren Kruis, Fbto en Avero behoren. De aankondiging van zijn vertrek komt vlak voordat de onderneming zijn Internet-plannen bekend maakt. Achmea werkt onder meer samen met Clockwork, het bedrijf van prins Bernhard van Oranje dat Shop.nl exploiteert. Alle e-handelsactiviteiten zijn ondergebracht in het bedrijf Scaramea, waar Kok eveneens directeur was. Marinus Jacometti wordt daar zijn opvolger. Deze geeft daarvoor zijn functie in de Raad van Bestuur op.
Koks visie botste met de Raad van Bestuur. Hij had duidelijk een beeld van waar het met Scaramea naar toe moest gaan en wilde dat op zijn eigen wijze doorvoeren. Voor Kok zijn de druiven bijzonder zuur. Hij had net zijn voorzitterschap van D66 opgegeven om zich volledig aan Scaramea te kunnen wijden.  CORR.

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/1316620). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer over


 
Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×