Managed hosting door True

Hoofd automatisering nu

'Mijn functie wordt strategischer'

Rob Wagemakers (37) is sinds 2,5 jaar werkzaam als hoofd ict bij Centric. Hij is onder meer belast met de voorbereiding van de verhuizing naar IJsselstein.

Toen en nu
Automatiseringsfuncties: wat is er de afgelopen 35 jaar veranderd, wat is hetzelfde gebleven en hoe ziet detoekomst eruit?
  1. Applicatieprogrammeur toen
  2. Applicatieprogrammeur nu
  3. Hoofd automatisering toen
  4. Hoofd automatisering nu
  5. Systeembeheerder toen
  6. Systeembeheerder nu
  7. Consultant toen
  8. Consultant nu
  9. Installateur/helpdesk toen
  10. Installateur/helpdesk nu

"Ik ben verantwoordelijk voor de interne automatisering bij de divisies Software-Engineering en Managed ICT Services te Nieuwegein. Ik zorg ervoor dat de interne werkplekken functioneren en de communicatie naar buiten toe goed verloopt. Verder bied ik ondersteuning bij projecten, bijvoorbeeld het inrichten en onderhouden van het serverpark voor de interne automatisering. Ik heb acht fte's tot mijn beschikking."
"We werken hier met Windows NT-systemen als bestands- en printservers, en Lotus Notes. Nu zijn we bezig met een migratie naar Windows 2000 als serverplatform. Begin volgend jaar worden vijf Centric-kantoren samengevoegd tot één centrale vestiging in IJsselstein. We vernieuwen de infrastructuur, de telefooncentrale en het platform volledig, waarbij standaardisatie plaatsvindt. Er is dus een hoop te doen."

Spanningen

"Het imago van het beroep? Ik denk dat de functie 'hoofd automatisering' nu serieuzer wordt genomen. Het hangt er ook van af wie je spreekt. Mijn functie wordt niet door iedereen begrepen. Vaak moet je duidelijk maken dat niet alles wat men vraagt te realiseren is. Dat geeft wel eens spanningen."
"De grootste problemen betreffen de communicatie met de interne gebruikers, zoals accountmanagers. Zij hebben in het algemeen geen it-achtergrond. Soms vragen ze om x, terwijl ze y bedoelen. Het is niet makkelijk om in 'klanttermen' te denken. Aan it'ers die op projecten werken heb je geen kind; die geven duidelijk aan wat ze nodig hebben."
"De functie van hoofd ict zal in de toekomst steeds strategischer worden, denk ik. Directies moeten gaan inzien dat informatietechnologie een van de grondslagen vormt van het beleid. Hoe eerder wij bij ontwikkelingen betrokken worden, des te beter. Dat maakt het werk voor een hoofd ict ook makkelijker."< BR>

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.