Managed hosting door True

'Architect' geeft duidelijkheid

 

De titel 'architect' hoort bij een specifieke beroepsgroep, namelijk die van de mensen die een opleiding bouwkunde hebben afgerond. Maar hoe zit het met de 'titel' systeemarchitect, vraagt Wouter van Ooijen zich af. Het woord 'architect' geeft in de ict-branche juist extra duidelijkheid, betoogt hij.

Het artikel van Rob van der Elst in Computable, 12 september over het gebruik en misbruik van de titel 'architect', laat mij met twee vragen zitten. Ten eerste is het mij niet helemaal duidelijk of hij op persoonlijke titel spreekt of namens de Stichting bureau architectenregister (SBA). Ten tweede vermeldt hij dat de SBA (alleen?) zal optreden als 'de architectentitel op dusdanige wijze wordt gebruikt dat er sprake is van mogelijke verwarring'.
Het zou de duidelijkheid ten goede komen als Rob zou kunnen aangeven (bij voorkeur namens de SBA) wanneer dit precies het geval is, of ten minste of dit het geval is als 'architect' wordt samengevoegd met een term die duidelijk niet in de bouwwereld thuishoort, zoals systeemarchitect of informatiearchitect. De 'architect'-kwalificatie heeft in de informatica een nuttige rol, met name om een functie te onderscheiden van functies die meer gericht zijn op bijvoorbeeld implementatie of testen. Ik heb geen behoefte om verwarring te scheppen, maar voor de duidelijkheid (!) wil ik mijzelf graag systeemarchitect blijven noemen, zonder daarmee in conflict te komen met de belangen van een andere beroepsgroep.< BR>
 
Wouter van Ooijen, Van Ooijen Technische Informatica

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/1311326). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees verder


Lees ook


 

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.