Managed hosting door True

NAF en Scia als twee egeltjes

Het vormen van een front naar de fysieke buitenwereld in de discussie om het gebruik van de architectentitel gaat het NAF en de Scia slecht af.

De architectentitel is wettelijk beschermd en beperkt zich tot de fysieke wereld. Het NAF (Nationaal Architectuur Forum) en de Scia (Stichting ter Certificering van Informatie Architecten) vinden dat de digitale architect de titel ook moet mogen voeren. Momenteel wordt dat nog gedoogd zolang het duidelijk is dat het om ict gaat.
De standpunten van de 'verenigingen' lopen niet drastisch uiteen Toch blijkt samenwerking een moeilijke opgave. "Wij willen wel samenwerken met het Scia, maar zij niet met ons", zegt NAF-voorzitter Rob Kruijk. Scia-voorzitter Steven van 't Veld: "Als we de rollen ten opzichte van elkaar goed kunnen afstemmen willen we graag samenwerken met het NAF."
Beide partijen zijn van mening dat eerst duidelijk moet worden wat de digitale wereld met het beroep en de titel architect wil. "We moeten eerst ons huiswerk maken", aldus Kruijk. Zolang er binnen de eigen it-gelederen geen duidelijkheid of samenwerking bestaat, zal het moeilijk discussievoeren zijn met de buitenwereld. < BR>

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.