Managed hosting door True

Video: Hoe sensoren een stad gezond maken

 

Frank Kresin, research director van de Waag Society, vertelt over het gebruik van open source. Ook gaat hij in op hoe goedkope sensoren kunnen helpen om een stad te veranderen in een gezondere en socialere plaats.

Kresin laat zien hoe open source software, open source hardware, digital maker practices en open design gebruikt kunnen worden door lokale gemeenschappen om hun omgeving beter te begrijpen. 

 ‘De huidige ontwikkelingen creëren nieuwe mogelijkheden voor innovaties vanuit burgers in domeinen als open hardware en informatica gericht op de gemeenschap. In de afgelopen vijf jaar hebben de beschikbaarheid van open hardware en de opkomst van platformen waarop online data gedeeld kan worden het design van goedkope en open source sensoren gevoed. Burgers kunnen deze sensoren gebruiken om in interactie te komen met hun omgeving. Door het collectief meten van de omgeving kunnen burgers bewust worden van hoe hun levensstijl het ecosysteem beïnvloedt en geïnspireerd raken om een meer bewuste en duurzame levensstijl te kiezen.’

Campus Party - Digital - Hoe sensoren een stad gezond maken

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/5807957). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer overLees ook


 
Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×