Managed hosting door True

Fatamorgana.eu

 

De Europese Commissie en de kersverse domeinbeheerder Eurid maken zich op voor de eerste websites met het .eu-internetdomein. De huid wordt verkocht, voordat de beer geschoten is.

Volgens Eurid, vorig jaar door de Europese Commissie uitverkoren voor het beheer van het .eu-internetdomein, zijn de eerste .eu-sites in november een feit. Geloven we dit samenwerkingsverband van Belgische, Zweedse en Italiaanse verkooppunten van internetnamen, dan mogen vanaf september de aanvragen worden ingediend. Na de aanvragen zijn nog slechts vier weken nodig om de legitimiteit ervan te onderzoeken.
Niemand zal overigens een .eu-website op internet kunnen vinden. Deze afkorting voor de Europese Unie is immers nog steeds niet erkend door de Icann, de beheerder van de toplijst. En dat ondanks verwoede lobby van de Europese Commissie. "We hopen dat Icann hier in maart over beslist", aldus Fay Howard, .eu-projectleider bij Eurid. "Dat zou ons mooi uitkomen." Want pas daarna kan Eurid zich aanmelden als beheerder ervan. < BR>

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/1428546). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer over


 
Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×