Managed hosting door True

Telewerken neemt hoge vlucht

 

Het aantal telewerkers in Nederland zal zich de komende twee jaar verdubbelen. Dit blijkt uit een onderzoek van bureau Heliview.

De resultaten duiden op een snelle groei van werken op afstand. In Nederland biedt momenteel 12 procent van de bedrijven en instellingen met computers werknemers de mogelijkheid om buiten het kantoor te werken. Dat komt neer op 16.500 vestigingen. Ook gaan binnen de organisaties steeds meer mensen telewerken. Dit resulteert in een stijging van 83.000 eind 1999 tot 152.000 twee jaar later. Nagenoeg een verdubbeling.
Heliview constateert eveneens een verandering in de manier waarop de telewerkers contact leggen met hun bedrijf. Op dit moment doen zij dit nog voornamelijk op de traditionele manier, dat wil zeggen per telefoon of fax. De komende twee jaar zullen de telewerkers vaker inloggen op het bedrijfscomputernetwerk. Zij moeten dan bij voorkeur beschikken over een Isdn-verbinding. Het gebruik van deze technologie groeit dan ook in twee jaar van 19 tot 55 procent van de vestigingen met telewerkers.
Het belang van de inrichting van de thuiswerkplek neemt ook toe. Eind 1998 nam nog maar 32 procent van de bedrijven dit voor rekening. Nu is dit al 39 procent.  MC

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/1421428). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer over


 
Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×