Managed hosting door True

Gratis internet scholen gaat door

 

Maandag maakte telecombedrijf KPN bekend dat het de Nederlandse scholen opnieuw drie jaar lang van gratis breedband internet wil voorzien. De rechter had dit aanbod in een kort geding in eerste instantie verboden, omdat het in strijd zou zijn met de mededingingswet.

KPN-ceo Ad Scheepbouwer wil met het aanbod de ict in het onderwijs op een hoger plan brengen. Omdat scholen het beschikbare budget niet meer hoeven te spenderen aan een internetverbinding en andere voorzieningen als mailadressen en ruimte voor websites, hebben zij meer geld over voor bijscholing van het lerarencorps of voor betere apparatuur. De overstap op breedband internet ziet Scheepbouwer als een onontkoombare maatschappelijke ontwikkeling. "Op den duur is het onmogelijk om altijd ter plaatse te voorzien in behoeften als zorg en onderwijs. Breedband kan mensen op afstand toegang geven tot deze voorzieningen. Dit is volgens mij het maatschappelijk belang van breedband internet op de langere termijn."
KPN heeft in het huidige aanbod dat op 20 april ingaat, het aantal mailadressen verhoogd tot honderd postbussen. Lagere scholen krijgen de snelste adsl-variant van het telecombedrijf. De rest van de onderwijsinstellingen kan een symmetrische dsl-verbinding tegemoet zien. De ruim tweehonderd scholen die buiten het dekkingsgebied van KPN vallen, moeten vanwege de dominante positie van het telecombedrijf in deze markt betalen voor hun internetvoorzieningen. Zij kunnen wel subsidie aanvragen bij het ministerie van OC en W om hun internetvoorzieningen te verbeteren. KPN heeft 97 procent van alle telefoonaansluitingen geschikt gemaakt voor dsl.
Een ruime meerderheid (66 procent) van alle onderwijsinstellingen heeft er voor gekozen om het contract met de bestaande scholenprovider Nltree te verlengen. KPN adviseert deze scholen dit contract uit te dienen en na de zomer een aanvraag in te dienen bij het telecombedrijf. Scholen die sinds begin dit jaar een betaalde internetverbinding van KPN-dochter Xs4all afnemen, kunnen vanaf mei op het gratis aanbod overstappen. Nltree kondigde twee weken terug aan dat het de dienstverlening aan scholen overhevelt naar de lokale kabelbedrijven.< BR>

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/1387639). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer over


 
Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×